Sevärdheter

Tamarindo Beach

Playa Tamarindo är en lång strand med bra vågor. Tamarindo har mycket bra surfmöjligheter både för avancerade surfare såväl som nybörjare. De största vågor kan bli upp till 4 meter höga, dock endast under november och december. Stranden passar utmärkt för snorkling och längre ut till havs, även dykning. Ekoturismen är väldigt populär här och det finns ett stort utbud av miljövänliga aktiviteter, som att titta på sköldpaddor, fåglar, rida eller fiska. Koppla av under den blå himlen och njut av en varm och skön atmosfär. Här är du långt borta ifrån den stressiga vardagen!

Tamarindo har dagliga bussförbindelser till och från San José och även förbindelser med mindre närliggande orter. Det finns också en asfalterad väg från San José. Den genomsnittliga tiden från San Jose till Tamarindo är 5 till 6 timmar beroende på trafiken.

Arenal Volcano Area

Arenal Volcano, är en aktiv stratovulkan i nordvästra Costa Rica cirka 90 km nordväst om San José, i provinsen Alajuela och stadsdelen La Fortuna. ArenalVolcano är minst 1633 meter hög och anses vara en ung vulkan med en ålder på mindre än 7000 år. Den är också känd som ”Pan de Azúcar”, ”Canaste”, ”Volcan Costa Rica”, ”Volcan Rio Frio” eller ”Guatusos Peak.”

Vulkanen var vilande i hundratals år och uppvisade en enda krater som täcks av tät vegetation. År 1968 skedde ett oväntat vulkanutbrott som förstördeden lilla staden Tabacón. På grund av utbrottet skapades tre kratrar men bara en av dem existerar fortfarande idag.

Sarapiqui

Sarapiqui är ett område med ett antal berg, platåer, vulkaner, sjöar, floder och skogar. Ekoturismen är väldigt vacker här liksom vegetationen. Dessutom finns också ett fantastiskt växt- och djurliv i detta område.