Res till fantastiska Costa Rica

Costa Rica är ett perfekt resmål oavsett vilken typ av resa det gäller. Resmålet är lika aktuellt för den som vill fira en underbar smekmånad som för den som vill ta med familjen på ett otroligt äventyr. Med tanke på den bredd av utbud som Costa Rica har att erbjuda är landet ett resmål som besöks året runt. Landet har blivit ett allt mer vanligt resmål för svenskarna och här går det att uppleva i stort sätt allt, oavsett vad det är som du söker i din semester.

Costa Ricas klimat och natur

Landet har ett unikt läge mellan Stilla havet och Karibiska havet. Det finns flera olika typer av klimat med en stor väder variation och ett fantastiskt ekosystem. Under årets månader varierar temperaturen något, men medeltemperaturen ligger mellan behagliga 25-27 grader. Costa Ricas klimat består av en torrperiod och en regnperiod.

Från maj till november är landets regnperiod, varav september och oktober är de blötaste månaderna. Denna tid kallas för “den gröna perioden” och under dessa månader blommar naturen som mest. Oftast faller regnet kontinuerligt och samma tid under dagen, vilket gör det lätt att anpassa sig för planer. Det inte lika mycket turism under denna tid, vilket gör att priserna sjunker en del. En resa till Costa Rica under dessa månader kommer garantera att uppleva en fantastisk miljö och natur. Torrperioden som är mellan december och april är den period som är mest populär bland resenärer. Det är under denna tid under året som det är högsäsong och det är denna period som landet har minst regn.
Costa Ricas djur-och naturliv är världskänt och det är inte för intet. Bland trädens grenar lever mängder av djur – allt från söta (och lite slöa) sengångare, nyfikna apor till häftiga fåglar i sprakande färger. Djur-och naturriket har mer än 500 000 arter att upptäcka och landet ligger topp 20 i världen med mest mångfald. Costa Rica har mängder utav naturparker som är fantastiska att besöka. Att besöka någon av dessa ger stora chanser för att kunna se några av djuren på nära håll.

Costaricans mat

Costa Rica har ett stort utbud av mat. Costaricansk mat är smakrik och innehåller mycket närodlade ingredienser, en vanlig ingrediens är någon av grönsakerna från squash-släktet. De mest använda kryddorna i matlagningen är chili, koriander och paprika. Ris och sås är tillbehör till i stort sett alla costaricanska måltider.

Besök de idylliska stränderna

Ett måste vid en resa till Costa Rica är att ta sig till några av de 300 magiska stränderna. Här finns några av världens mest berömda surfingstränder så väl som idylliska “paradisstränder” med kritvit strand, kristallklart vatten och vajande palmer. Stränderna här passar lika bra för den som vill ha ren avkoppling som för den som på något sätt vill aktivera sig under stranddagen.

Förutom allt detta finns det så mycket att hitta på i detta underbara land att det gott och väl skulle kunna möjliggöra ett fullspäckat schema. Med andra ord, Costa Rica är ett mångsidigt resmål. Läs mer om olika fantastiska paketresor och ta reda på mer. Det finns även möjlighet för att få en skräddarsydd resa utefter dina önskemål.